Nieuws en pers

 

nieuws_pers_HM Holland projects

28-12-2012

HM Holland BV in Vakblad Lastechniek

Kritische lasverbindingen bij nieuwbouw Den Haag CS

Station Den Haag Centraal ondergaat net als Rotterdam CS momenteel een ware metamorfose. Er komt een transparante OV-terminal die gedragen wordt door een indrukwekkende staalconstructie. Het laswerk wordt uitgevoerd door HM Holland Contracting BV. Laswerk met ‘kritische lasverbindingen’, volgens de deskundigen.

Lees het hele artikel in Vakblad Lastechniek hier…


11-09-2012

Kapitein-reder Douwe Visser over de Njord

Dinsdag 11 september jl. publiceerde Maritiem Nederland een interview met kapitein-reder Douwe Visser waarin hij onder andere sprak over de aankoop van de Elusive, die onlangs op de reparatiewerf van HM Holland Projects BV werd omgedoopt tot de Njord. Lees hier het hele artikel..


24-05-2012

Er wordt weer gewerkt op het Verolme terrein!
In onze loods van HM Holland BV is, door Sloot BV, inmiddels de laatste hand gelegd aan de constructie van twee opslagtanks. Deze tanks kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt zoals opslag van olie of andere vloeistoffen. De afbouwfase, die vandaag (24 mei) van start gaat, zal buiten de loods op het bedrijventerrein worden uitgevoerd. Het afbouwen van de tanks houdt in dat twee afzonderlijke helften, van elk 12 meter, op elkaar zullen worden gefit en er 1 naad moet worden afgelast. Daarna zullen de tanks worden geïsoleerd.De twee opslagtanks, met een hoogte van circa 24 meter, zullen na afronding via het water worden vervoerd naar de opdrachtgever.


23-05-2012

Eerste broekstukken geplaatst Den Haag Nieuw Centraal
Vandaag zijn de eerste broekstukken geplaatst ten behoeve van de werkzaamheden voor Den Haag Nieuw Centraal. Deze broekstukken, vervaardigd door HM Holland Projects BV in opdracht van en in samenwerking met Rijndijk BV, zijn nodig om t.z.t. de dwarsarmen van de draagkolommen te kunnen plaatsen. De draagkolommen zullen uiteindelijk het glazen dak van het station dragen dat een oppervlakte zal hebben van 11.000 m2.

Bekijk hier de fotoreportage op de facebookpagina van Den Haag Nieuw Centraal.


25-04-2012

Bouw dak officieel van start na plaatsing kolommen Den Haag Nieuw Centraal
Vannacht zijn de eerste draagkolommen van de nieuwe OV-terminal Den Haag Centraal geplaatst. Drie torenkranen hezen de kolommen vannacht op hun plek. Met het plaatsen van de eerste vier kolommen is de bouw van het nieuwe dak officieel gestart en wordt het eerste stuk van de OV-terminal zichtbaar. In de zomer zullen de laatste vier kolommen worden geplaatst. De kolommen, gemaakt door HM Holland Projects BV, zijn 18 meter hoog; iedere kolom heeft 4 draag-armen van ieder 15 meter lang en overspannen een hoogte van 4 meter. De acht kolommen dragen straks het nieuwe glazen dak.