Njord

 

hmholland_projects_njord_2012
De Njord (voormalige Elusive van JR Shipping BV) is een schip wat vaart onder de Nederlandse vlag met als thuishaven Sneek. De Njord is in 1995 gebouwd en heeft een lengte van 132.83 meter, is 18.70 meter breed en eigendom van Visser Shipping Co. De Njord doet dienst als containerschip.

Begin juli 2012 is HM Holland Projects BV begonnen met het uitvoeren van diverse werkzaamheden aan de Njord. De activiteiten van HM Holland Projects BV die voor de Njord zijn uitgevoerd waren o.a. het fabriceren van 2 nieuwe zeewaterpijpleidingen, het lassen en installeren van diverse container sockets en het verwijderen van de oude naamletters van de boeg, het achtersteven, stuurboord en bakboord (omvlaggen). Vervolgens werden nieuwe letters geplaatst die gedeeltelijk zijn gelast.

Ook werd de hedge cover gericht en door middel van inserts gerepareerd. Daarnaast werden op verschillende locaties in het schip horizontale balken vernieuwd, opslagbakken gemodificeerd en (hydraulische- of deckwas) leidingen verlegd. Ten behoeve van de rerouting van de leidingen werden tevens diverse pijpen gefabriceerd en geïnstalleerd. Deze bovengenoemde en diverse andere reparatie- en modificatiewerkzaamheden aan de Njord werden eind augustus jl. afgerond.