Verwater Mechanical BV – A. Hak Industrial Services BV

 

Verwater_HMHolland_projects_side

Ten behoeve van het ETT Project (Europoort Tank Terminal) werden in opdracht van A. Hak Industrial Services en Verwater Mechanical diverse werkzaamheden uitgevoerd door HM Holland Projects BV. Deze activiteiten voor het nieuwe Tankpark bestonden uit het fabriceren van pijpen en pijpenbruggen en werden op het eigen Verolme terrein in Rotterdam uitgevoerd.

De pijpen, die door HM Holland Projects geprefabt, afgelast en daarna ingebracht werden, hadden diameters van 4 tot en met 24 duim. Het materiaal van de pijpen bestond zowel uit koolstofstaal als RVS.

Naast de fabricatie van de pijpen werden ook samen met een onderaannemer een groot aantal pijpenbruggen vervaardigd. Deze constructies hadden per deel een lengte van ruim 30 meter.

Ook de load out werd door HM Holland BV verzorgd. De pijpenbruggen met de pijpen werden met mobiele kranen op het transport ponton gehesen. Na het zeevasten van de bruggen werden zij naar de Europese Tank Terminal in Europoort getransporteerd en aldaar op site onder strenge veiligheidseisen afgemonteerd en geplaatst.