Seafastening AllSeas Group

 

hmholland_projects

In de loods van HM Holland Projects BV, gelegen op het HM Holland terrein te Rotterdam, is in een zeer korte tijd een hele serie hoogwaardige constructies gefabriceerd welke later op 3 barges geplaatst zijn. Het project dat is gebouwd, behelst 100 ton staal in 2,5 week, vanaf order tot oplevering. Wat behoorlijk snel is. De seafastening is in opdracht van de AllSeas Group gefabriceerd.

De fabricage tekeningen zijn door AllSeas aangeleverd, waarna de gehele serie is gefit en gelast volgens de gestelde normen van de opdrachtgever. De hoofdopdrachtgever was Total, deze heeft één van de strengste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Vrijwel alle lasverbindingen waren full pen verbindingen en het project werd uitgevoerd onder approvel Van DNV. Het laswerk werd afgenomen met 50% UT en 100% MT.

Korte tijd later is de seafastening met behulp van een kraan geplaatst op de barge H-332, welke aan de kade van HM Holland lag afgemeerd. Nadat deze barge was weggesleept zijn barge H-281 en H-283 aan de kade afgemeerd waarop ook de seafastening werd geplaatst en afgelast volgens tekening. Vervolgens zijn de barges naar Lerwick (Schotland) gesleept alwaar zij bij het offshore Laggan Tormore project van Total werden ingezet.