Suction Pile in opdracht van SPT Offshore

 

IHC_HMHolland_projects_side2

Zuigankers worden gebruikt om booreilanden (rigs) of pijpleggers aan de oceaanbodem te verankeren omdat gezien de oceaandiepte van meer dan 2500 meter op de locatie van de rig het gebruik van gewone ankers geen optie is. In opdracht van SPT Offshore werden suction piles aangepast naar wens van de klant. Deze suction pile wordt gebruikt om de pijpenlegger Audacia te verankeren. De Audacia is een van de snelste pijpenleggers die op zee actief is.

Het zuiganker werd ingekort en voorzien van een zuiginstallatie die werd gemonteerd en gelast. Nauwkeurigheid was hier geboden omdat de anker op grote diepte in werking zou worden gesteld. De werkzaamheden zijn 100% UT/MT en onder toezicht van DNV uitgevoerd. Het NDO is door QIS uitgevoerd. De opdracht diende in een hele korte tijdspanne te worden volbracht.